Partners

Oyster Story

Net als Oyster Story gelooft Yellowbox dat verhalen verbinding, betekenis en ontwikkeling brengen. Ze hebben het vermogen ons iets te leren over onszelf en over anderen. En tegelijkertijd bieden ze een waardevolle nalatenschap voor onze dierbaren.

Oyster Story is een webapplicatie die je helpt jouw verhaal te schrijven. Dit gebeurt o.a. door het stellen van vragen en doordat je op eenvoudige wijze beeldmateriaal en audiobestanden kunt toevoegen dat jouw verhaal verrijkt.

In het coachingsprogramma dat je bij Yellowbox volgt, kun je Oyster Story als tool gebruiken bij het schrijven van jouw verhaal. Voor loopbaanbegeleiding is er een speciale vragenset gemaakt. Zeker bij coaching gaat het om jouw perceptie.
Met Oyster Story kun je ook aan anderen vragen mee te schrijven en/of foto’s, video’s en audiobestanden toe te voegen. Wellicht nuanceert dit of geeft dit weer nieuwe inzichten. Ook is het mogelijk jouw voortgang te delen met mensen die voor jou van belang zijn of die jou verder kunnen helpen. Jouw coach bijvoorbeeld.

Zo wordt jouw biografie als coachingsopdracht misschien wel het begin van een waardevol herinneringsboek voor jezelf en/of jouw dierbaren.

{

'Eunice is oprecht betrokken om het beste uit je te halen. Dat voel je. Tegelijkertijd heeft ze humor, dat houdt het wel zo luchtig. De sessies met Eunice waren een 'herontmoeting' met mijzelf. Want Eunice ontdekt; zij haalt ruis weg en maakt zichtbaar. Het was een opluchting om weer helder te hebben wat mijn kracht is.'

Clementine Noordzij

'Als ondernemer kom ik elk jaar voor 'groot onderhoud' bij Eunice. Zij helpt mij contact te houden met mijn bezieling. Ik ben geneigd om te doen wat op me afkomt. Maar na een sessie met Eunice doe ik weer wat echt bij mij past. Dat is veel effectiever. Dat geldt trouwens voor mijn hele bedrijf. Als we het werk organiseren naar ieders unieke kwaliteiten, swingt het hele bedrijf!'

Pieter Stenfert

'Je hart volgen, het is snel gezegd, maar ook daadwerkelijk doen? Eunice heeft mij daarbij ontzettend goed geholpen. Ik heb nu scherp wat ik wil. En tijdens het traject bij Eunice heb ik ervaren dat er eigenlijk niets is wat mij tegenhoudt. Gewoon doen wat je leuk vindt! En het resultaat? Dat is een eigen bedrijf; 5 Beaufort, redactionele communicatie.'

Marijke Tolboom

'Ik nam een sabbatical om na te denken over mijn loopbaan. Maar de tijd vloog voorbij. Dus ik zocht een coach en vond Eunice. Door haar opdrachten treed ik buiten de gebaande paden. En ik leer dat ik mijn gevoel en hart moet volgen. Eunice is persoonlijk maar ook zakelijk. Een mooie combinatie, want zo krijg ik aan het einde van het traject ook iets concreets in handen.'

Hella Sauer

Insights Benelux

Yellowbox is lid van de Insights Community en daarmee een van de Insights Learning & Development professionals in de Benelux. Op basis van de twee psychometrische instrumenten gebaseerd op de typologie van psycholoog en psychiater Carl Gustav Jung, helpt Yellowbox met de ontwikkeling van mensen, teams en leiders. Zowel Insights als Yellowbox gaan uit van de kracht in jezelf. Als je van daaruit leeft, leef je bevlogen en gelukkig.

Yellowbox gebruikt de Insights meetinstrumenten graag als onderdeel of basis in coachings- of trainingsprogramma’s. Met een profiel krijg je een helder en genuanceerd beeld over jezelf op papier. De inhoud is input voor jouw HOW (kwaliteiten, kleurenprofiel) en WHY (drive, archetypeprofiel). De vertaling in kleuren of archetypes maakt de tekst eenvoudiger te begrijpen.

Het Insights Discovery Persoonlijkheidsprofiel, ook wel de kleurentest genaamd, is het meest bekende instrument van Insights. Naast inzicht in jezelf leer je vanzelf de verschillen tussen mensen te waarderen, gedragsstijlen van anderen te herkennen, begrijpen en optimaal te benutten.

Het Insights Deeper Discovery Profiel, is een vervolg op het Discovery profiel. Door met archetypes te werken, krijg je beter toegang tot wat zich afspeelt in je on(der)bewuste. Je krijgt inzicht in je eigen potentieel, nalatenschap en ontwikkelpad. Je verkent de eigen persoonlijke effectiviteit op een dieper niveau en versterkt de eigenwaarde.

Insights Discovery profiel Eunice

Deeper Discovery profiel Eunice

Adres

Raamsingel 36
2012 DV Haarlem

Contact

Telefoon: 06-21 265040
Info@yellowbox.info